sk hu  

Szerelés

Ablakok és ajtók minőségi és szakszerű szerelése

A ház vagy a lakás hőveszteségeinek csökkentésére irányuló igények csak akkor elégíthetők ki, ha a műanyag és alumínium ablakok és ajtók beszerelését első osztályú minőségben és szakszerűen végzik el. Mi az INTER-OKNO társaságnál több, mint tízéves tapasztalattal rendelkezünk az ablakprofilok és ajtópanelek szerelése terén, és a mindennapos munka során rendkívüli hangsúlyt fektetünk a kivitelezés minőségére és minden döntő részlet ellenőrzésére.  Szakmai hozzáértésünket és pontos, precíz szerelőmunkánkat a több, mint 10 000 elégedett ügyfél igazolja.

Párazáró réteg szerelése - páraáteresztő és párazáró csíkok

INT+EXT párazárás - páraáteresztő és párazáró csíkok

SA Soudal és az Ilbruck rendszerek a „BELTÉR szigeteltebb a KÜLTÉRNÉL” alapelvet PUR-habbal történő párazáró védelemmel garantálják. A beltér oldaláról védve van a nedvesség hatása ellen (nem kielégítő szellőztetés), a külső oldalról pedig páraáteresztő membrán vagy szigetelőcsík védi, mely lehetővé teszi a nedvesség kívülrevaló elvezetését, ill. egyúttal védi az összekötő csatlakozást víz behatolása ellen pl. zuhogó eső esetén.

Az építkezések során a fő szempontok a hosszú élettartam, a szerelési minőség, a megfelelő szigetelés, az anyagok gazdaságos felhasználása és az energiatakarékosság.  Az épületekből a legtöbb meleg az épület következetlen burkolása és az ablakok szakszerűtlen beszerelése következtében szökik el. Ha az ablakkeretet mechanikusan beültetik, és azt csak PUR-habbal (tömítőcsík nélkül) rögzítik, melyre aztán vakolat, esetleg szigetelés kerül, a repedéseken keresztül később bejuthat a vízpára, és a tömítetlenségeken át az közvetlenül a PUR-habba kerülhet. A hab a nedvesség hatására degradálódni kezd, így fokozatosan romlanak az ablak hő- és hangszigetelő tulajdonságai. Az ilyen feltételek segítik a penész képződését.

Az objektum tökéletes szigetelése révén az szinte „hermetikusan” szigetelődik, mikor a nem kielégítő szellőzéssel kombinálva idővel benedvesedik a PUR-hab a hézagban, és romlanak az épület nyílászáróinak környezetében a hézagok hőszigetelő tulajdonságai. Ez az állapot okozza az összeköttetések hőellenállásának csökkenését, a drága meleg elszökését és a megnövekedett nedvességet, a penészképződést vagy a rothadást az ablakok és ajtók környezetében.

Valós fotó egy építkezésről párazárásos szerelési móddal.

Fő okok:

• ablakok kiválasztása
• ablakrendszerek kiválasztása, melyek nem felelnek meg az adott objektumra vonatkozó követelményeknek (szigetelő üvegek, ablakprofilok,
vasalatok)
• nem kielégítő vagy hiányzó mikroszellőzés
• a megfelelő eljárások figyelmen kívül hagyása az ablakok és ajtók szerelése során
• nem megfelelő anyagok alkalmazása az összekötő hézag kitöltéséhez 
• nedvesség és penész jelentkezése az ablakok és ajtók körül• repedések vagy potyogó vakolat a nyílás körül
• az összekötő hézag hő- és hangszigetelő tulajdonságainak csökkenése
• összeköttetések tömítettségének megszűnése, víz behatolása

Az adott objektumhoz nem megfelelő ablakrendszer kiválasztásából vagy a nyílászárók helytelenül elvégzett szereléséből eredően felmerülő problémák rossz fényt vetnek a felhasznált termékekre vagy a szerelést végző cégre, és gyakran kellemetlen reklamációkat eredményeznek a teljes ablakrendszer, esetleg annak beszerelése vonatkozásában.

Az ablak, a párazáró réteg és a fal összeköttetése.

 

A trio+ szerelés - A száraz szerelés 3D-módszere

Szerelés a trio+ tömítőrendszerrel

A „száraz” szerelés előnye, hogy nem igényli PU-hab használatát. Ez a szerelési mód az épületek energiatakarékosságát szabályozó műszaki szabvány szigorodó követelményei következtében lett kifejlesztve. Teljesíti az összekötő hézag páravédelmére vonatkozó követelményeket is.

Lágyított poliuretán hab nyitott pórusokkal, az égést lassító műgyantával impregnálva. A csík belső oldalán az impregnálás és az integrált csík növeli a tömítő hatást. A csík UV-stabil, és tartósan ellenáll az időjárási hatásoknak. A nyílászárók szereléséhez való Illbruck i3 tömítőrendszert az Illbruck vállalat fejlesztette ki a német építési előírások figyelembe vétele mellett, reagálva a növekvő energiahatékonysági követelményekre az épületekben. Az ablak az a hely, mely egy apróság - az összekötő hézag - révén van leginkább kitéve az energiaveszteségeknek. Erre a korábban inkább hanyagolt részletre ma már nálunk is egyre jobban odafigyel mind az akadémiai közösség, mind pedig az ablakgyártók. Az EU-tagállamok többségéhez hasonlóan a szlovák jogrendszer is szabályozza a nyílászárók szerelésére vonatkozó követelményeket. Ezeket részeletesen szabályozza az STN 73 31 34 Ablakok és külső ajtók - A beszerelésre vonatkozó követelmények c. szabvány.

 

Előtelepítéses szerelés passzívházakhoz - a maximális szigetelés tökéletes módja

Szerelés a trio+ tömítőrendszerrel

Magasan hőszigetelő profil előtelepítéses nyílászárók szereléséhez hőszigetelt térbe. Ideális megoldás energiatakarékos és passzívházakhoz. A profil nagyon könnyen megmunkálható és könnyű.

A passzív- és energiatakarékos házakra vonatkozó szabványok, valamint az egyre szigorodó előírások az épületek energiahatékonyságának vonatkozásában minden, a szigetelés problémakörével foglalkozó innovátor számára ösztönzést jelent. Az ablakok új előtelepítéses rendszerével, tehát ahol az ablak a homlokzat szigetelésébe kerül behelyezésre, a Tremco Illbruck újra igazolja vezető pozícióját. A teljes rendszer a komponens-elven, az egyszerűségen és a hagyományos funkcionalitáson alapul. Egyetlenként teljesíti a törvényi előírások, a befektetők és a szerelőcégek részéről fennálló legmagasabb szintű követelményeket.

Az Illbruck rendszer esetében a fő terhelést a PR007 profil viseli. A profil könnyű, könnyen vágható és egyúttal kellően stabil és szilárd, hogy elbírja az ablak súlyát. A PR007 profil szerelésének nagy előnye a rögzítés kombinált módja. Ez az Illbruck SP340 extrém teljesítményű ragasztós ragasztás és a biztosítókötés kombinációját jelenti. Ilyen módon elérhető az összeköttetés maximális terhelhetősége (min. 200 kg / folyóméter) és a PR007 profil tömítettsége az épülethez viszonyítva. Az ablak ezután rögzítésre kerül a PR007 profil alkotta keretben, ehhez az erre a célra szolgáló csavarok kerülnek felhasználásra. A PR007 tartóprofil rögzítésének kombinált módja gyors és egyszerű. A PR008 hőszigetelő rendszerprofillal együtt rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokat garantál.

A szakszerűtlen szerelés okozta hőveszteségek

Általában az objektumok kompozit hőszigetelő rendszerrel való beburkolásával kerül elérésre. Az új modern ablakokra való cserével az objektum hermetikusan lezáródik, ezáltal lehetetlenné válik a beltérben keletkező nedvesség eltávozása. Nagy mennyiségű nedvesség keletkezik pl. a főzés és a mosás során, a hálószobában, különösen a nem kielégítő szellőztetés következtében. A modern ablakoknál a nedvességet az épített szerkezet nyeli el. Bizonyos idő eltelte után az ablak vagy az ajtószerkezet körüli szigetelő elem (PU-hab) telítődik, és a hőszigetelő tulajdonságok rosszabbodni kezdenek.

A fent feltüntetett tények összességükben az épület hőveszteségének megnövekedését és a falazat belső oldalán a felületi hőmérséklet csökkenését eredményezik, miáltal megnövekszik a penészképződés kockázata.

Ablakok és ajtószerkezetek profi szerelése

A megfelelő ablakok vagy ajtó kiválasztása csak az első lépést jelentik az irányban, hogy jól szolgálják Önt. Az ügyfelek többsége az új ablakoktól és ajtóktól nem csak esztétikai funkciót, de tökéletes tömítő és szigetelő tulajdonságokat is vár. Ezek csak a megfelelő szereléssel érhetők el. Ezért kínáljuk Önnek profi szolgáltatásainkat - a tanácsadástól kezdve az ablakok kiválasztásánál a bemérésen át egészen a szerelésig és az ügyfelekről való gondoskodásig. A szakszerűtlen szerelés ugyanis különböző gondokat okozhat. Legyen az akár a gyenge hőszigetelő képesség, akár az ablakok és ajtók rosszabb működőképessége (nyitás és zárás). Gondoskodunk róla, hogy a szerelés gyorsan, problémamentesen és magas minőség mellett történjen!

Milyen lépésekből áll az ablakok és ajtók szerelése?

Ajtók és ablakok nyílásainak előkészítése

Első lépésben alaposan ki kell tisztítani az épületen levő nyílást, de ugyanígy az új ablakok vagy ajtók kereteit is, hogy jól illeszkedjenek.

Megfelelő rögzítés téglában is

A rögzítés előtt az ablakszárnyakat ki kell emelni a keretekből. Kiválasztásra kerül a rögzítés módja - kötőcsavarokkal az ablakkereten keresztül vagy kötőlemezekkel.

Tömítés és profi szerelés

A minőségi tömítés az ablakok vagy ajtók jó szigetelő tulajdonságainak alapfeltétele.

Szárnyak behelyezése és beállítása 

A szerelés után az ablakszárnyakat újra visszahelyezik a keretekbe. Egyúttal beállítják az összes vasalatot, hogy az ablakok gond nélkül működjenek.

Párkányok és kiegészítők szerelése

Felszerelésre kerülnek a külső és belső párkányok. Amennyiben az ügyfél kiegészítőket, pl. szúnyoghálókat is vásárolt, akkor azok is felszerelésre kerülnek.

Képzett csapatunk mindezt elvégzi Önnek. A szerelések során a legkiválóbb minőségű munkaeszközöket és tömítőanyagokat használjuk, melyek jó eredményt garantálnak. Munkatársaink természetesen gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek a szerelés terén. Ön ezáltal időt, gondot és ráfordítást takaríthat meg. Bízza ránk a szakszerű szerelést, Ön pedig csak élvezze a luxust és a kényelmet, melyet új ablakai és ajtajai biztosítanak Önnek.

Amennyiben saját projektje van, és alumínium vagy műanyag termékek iránt érdeklődik, lépjen velünk kapcsolatba a kapcsolattartó űrlapon keresztül.

Árajánlat
Árajánlat
Árajánlat
Árajánlat

Amennyiben nem kötelező érvényű árajánlatunkat szeretné kérni, töltse ki az adatokat az alábbi egyszerű űrlapban. Az adatok elküldése után csapatunk egyik tagja foglalkozik megkeresésével.

Árajánlat megjelenítése
Triton 72

Triton 72

Veka 82

Veka 82

Kömmerling 88

Kömmerling 88

Salamander 76

Salamander 76

Hercules 67

Hercules 67

Triton 72

Triton 72

Veka 82

Veka 82

Kömmerling 88

Kömmerling 88

Salamander 76

Salamander 76

Hercules 67

Hercules 67

Segíthetünk?
Loading...
Kérem, várjon ...
Állományok feltöltése a kiszolgálóra (0/0)
Üzenet küldése folyamatban
Loading...
Kérem, várjon ...
Állományok feltöltése a kiszolgálóra (0/0)
Üzenet küldése folyamatban