sk hu  

Ablakok és ajtók karbantartása

Ablakok és ajtók karbantartása - Gondozás és szerviz

Rövid útmutató az ablakok és ajtók karbantartásához

5 pontból álló rövid és gyors útmutató, hogy ablakait mindig kézben tartsa. Ahogy Ön gondoskodik ablakairól, úgy gondoskodnak ők is az Ön egészségéről. Ezért fontos az ablakok rendszeres karbantartása, melyet Ön egyedül is elvégezhet.

Ablakok és ajtók karbantartása 

1. A védőfóliák eltávolítása, durva szennyeződések eltávolítása a vakolás után.

A termékeket belső és külső védőfólia védi. Ezek a fóliák védik a termékeket a szállítás, kezelés és szerelés során bekövetkező esetleges sérülések ellen. A megrendelő köteles a külső védőfóliákat az átadástól számítva legkésőbb 2 hónapon belül eltávolítani. Nem garantálnak 100%-os védelmet a kőművésmunkák okozta sérülések ellen. Ezért a kivitelező javasolja a megrendelőnek, hogy a vakolás előtt az ablakokat teljesen fedje le védőfóliával. Ennek elmaradása esetén javasoljuk, hogy a durva szennyeződéseket közvetlenül a vakolás után benedvesített kőművesecsettel távolítsa el.

2. A műanyag ablakok tisztítása és kezelése

Az ablakokon kérjük, ne csak az üveget tisztítsa, de a keretet is - ezzel növeli műanyag ablakainak használati értékét. A keret tisztításához a szokásos oldószer és durva részecskk nélküli tisztítószereket használja, pl. tisztítótejet vagy Prilt. A durva építkezési szennyeződések eltávolításához pl. Fenosol használható. A tisztítószert ronggyal vigye fel a felületre, kenje szét, hagyja megszáradni, majd száraz ronggyal törölje át.

3. A tömítés karbantartása

A modern anyagokból készült tömítések - mint minden más anyag - természetes öregedésnek vannak kitéve. Annak érdekében, hogy műanyag ablakainak és ajtajainak tömítései valóban sokáig tömítsenek a víz és a huzat ellen, azaz rugalmasak és működőképesek maradjanak, azokat évi legalább egy alkalommal törölje át szilikonolajjal, faggyúval vagy talkummal. Ezek kereskedelmi forgalomban elérhető szerek. A PVC vagy kaucsuk alapú tömítőprofiloknál ügyeljen, hogy azok ne érintkezzenek koncentrált tisztítószerekkel.

4. Víztelenítés

Minden műanyag ablakon kívülről víztelenítőnyílások találhatók a bejutott víz elvezetésére - ezeket tartsa szabadon és tisztán. A víztelenítőt úgy találhatja meg, hogy kinyitja a műanyag ablak szárnyát, és a keret alsó oldalán a külső ütköző elé néz.

5. Ablakvasalat karbantartása.

Műanyag ablakai magas műszaki minőségű vasalattal rendelkeznek. A vasalat minden eleme fogyóanyag, és működőképességük csak akkor garantált, ha azokat rendszeresen karbantartják. A mozgó alkatrészeket speciális, savmentes olajjal kell átkenni a könnyű mozgás biztosításához. Ezt a karbantartást legalább évi két alkalommal ajánlott elvégezni.

6. Karbantartás és szerviz - gondoskodunk Önről 

Ügyfeleinkről nem csak az értékesítési folyamat során gondoskodunk. Természetes számunkra a jótállási időn belüli és az azon túli kiszolgálás is. Ne habozzon és forduljon hozzánk bármikor, ha segítségre van szüksége a nálunk vásárolt ajtók vagy ablakok karbantartása során.

Termékeink minőségéért jótállunk. Ugyanakkor a hosszabb használat során megtörténhet, hogy javításra vagy bizonyos elemek cseréjére van szükség. Milyen szolgáltatásokat is kínálunk? Lépjen velünk kapcsolatba, ha a következőkre van szüksége:

Általános - alapvető szerviz. Például a vasalatok és tömítések átkenését az ajtók és ablakok esetében, azok állapotának ellenőrzését vagy utánállítását.

7. Zsaluziák és redőnyök szúnyoghálóinak, tartozékoknak utólagos szerelése

Amennyiben később szúnyogháló, zsalúzia vagy más tartozékok vásárlása mellett dönt, szívesen segítünk a beszereléssel.

8. A vasalatok javítása, beállítása vagy a kilincsek cseréje

Úgy érzi, ablakai vagy ajtajai nem úgy működnek, ahogy kellene? Rendelje meg nálunk a vasalat beállítását és átkenését vagy a kilincsek cseréjét.

9. Sérült vasalat cseréje vagy javítása

A sérült vasalatot probléma nélkül beállítjuk vagy kicseréljük.

10. Ablak- vagy ajtótömítések cseréje

Úgy érzi, hogy a tömítés már nem a régi? Ezt a szolgáltatást is megrendelheti nálunk.

11. Szigetelő üvegek cseréje.

Sérülés esetén, ill. amennyiben az üvegek új, jobb hőszigetelő tulajdonságokkal bíró üvegekrevaló cseréje mellett dönt.

Ablakok és ajtók felületének gondozása A szokásos tisztítás mellett szükség lehet az apróbb karcolások vagy ütések kezelésére is.

Képzett munkatársaink a jótállási idő letelte után is gondoskodnak ablakairól, ajtóiról vagy a kínálatunkban található más termékekről. Szükség esetén mindenképpen lépjen velünk kapcsolatba.

Árajánlat
Árajánlat
Árajánlat
Árajánlat

Amennyiben nem kötelező érvényű árajánlatunkat szeretné kérni, töltse ki az adatokat az alábbi egyszerű űrlapban. Az adatok elküldése után csapatunk egyik tagja foglalkozik megkeresésével.

Árajánlat megjelenítése
Triton 72

Triton 72

Veka 82

Veka 82

Kömmerling 88

Kömmerling 88

Salamander 76

Salamander 76

Hercules 67

Hercules 67

Triton 72

Triton 72

Veka 82

Veka 82

Kömmerling 88

Kömmerling 88

Salamander 76

Salamander 76

Hercules 67

Hercules 67

Segíthetünk?
Loading...
Kérem, várjon ...
Állományok feltöltése a kiszolgálóra (0/0)
Üzenet küldése folyamatban
Loading...
Kérem, várjon ...
Állományok feltöltése a kiszolgálóra (0/0)
Üzenet küldése folyamatban